Вітамінний овочевий салат з болгарського перцю, помідорів, зеленої цибулі та петрушки

Вітамінний овочевий салат з болгарського перцю, помідорів, зеленої цибулі та петрушки

В сучасному світі дуже важливо все встигати, тому готування їжі для теперішніх господинь повинно бути максимально просте, але, водночас наповнене різноманіттям. І ні, ми не говоримо про шкідливий фаст-фуд, який ще досі досить сильно популярний. На сьогоднішній день існує безліч рецептів різноманітних страв, які займають в приготуванні не більше півгодини Вашого дорогоцінного часу, але при цьому наповнені корисними речовинами та вітамінами. Ми вважаємо, що це дуже зручно, так як крім проведення часу на кухні, можна виділити час на інші особисті потреби. І такий сьогоднішній наш герой є „Вітамінний овочевий салат з болгарського перцю, помідорів, зеленої цибулі та петрушки“. Цей салат, безперечно, є одним з найпростішим, все що вам потрібно це: просто нарізати всі інгредієнти та перемішати в салатниці. Такий варіант ідеально підходить в тому випадку, коли гості вже на порозі, але хочеться приготувати щось смачненьке.  Яким би простим цей апетитний і поживний салат не був, все ж, ми хочемо відкрити Вам деякі секретики, які допоможуть зробити його просто бездоганним.

Для приготування цього корисного салату Вам потрібні наступні інгредієнти:

– болгарський перець більшого розміру – 1шт.

– жовті помідори середнього розміру  –  3 шт.

– пучок зеленої цибулі

– пучок петрушки

– майонез (також можна використати сметану)

– сіль та перець за Вашим смаком

 Час приготування – всього 10 хвилин!

Кількість порцій – 2

Детальна інформація щодо приготування

Крок 1 

Солодкий болгарський перець ретельно промийте під водою. Потім обсушіть його паперовим рушничком. Виріжте хвостик, розділіть перець наполовину. Акуратно очистіть його від зерняток, що знаходяться всередині. Далі поріжте дві рівні частинки на кубики середнього розміру.  Щоб вибрати  якісний болгарський перець, зверніть увагу на плоди- вони  повинні бути яскравого кольору, без ушкоджень, темних плям і твердими на дотик. Болгарський перець не любить вологи, тому це також потрібно враховувати, вибираючи його в упаковці: вона не повинна містити всередині краплі води. Також не забувайте, що овоч повинен бути з пружним, твердим хвостиком та не мати вм’ятин. Дійсно якісний червоний болгарський перець містить вітаміни групи А, В, вітамін С, бетакаротин та інші корисні мікроелементи та вітаміни.

Крок 2

Помідори промийте під водою, обсушіть паперовим рушником. Відріжте зайві частинки та поріжте дольками. Важливу роль відіграють дійсно свіжі та якісні помідори. Дуже вадливо, щоб при нарізанні м’якоть помідорів не розпадалась, а їхня форма трималась. Для цього вибирайте плоди не надто великого малого розміру. Звертайте увагу на те, на скільки тверді помідори: при натисканні вони повинні тільки легенько здавлюватись.  Саме в сортах жовтих помідорів міститься велика кількість вітаміну А. Також вони дозволені для споживання людям, які мають алергію на звичайні червоні помідори та шукають іншу альтернативу.

Крок 3

Зелену цибулю ретельно промийте під водою, а потім просушіть, загорнувши в паперовий рушник. Після цього візьміть пір’я цибулі та тонко наріжте його. Зелена цибуля містить клітковину, яка відмінно покращує травлення і роботу кишечника. Склад цибулі містить вітаміни С, Е, К, необхідні для зміцнення імунітету, прискорення росту волосся і поліпшення стану шкірних покривів.Крім цього, ця чудова зелень містить деякі мінеральні речовини, такі як: кальцій, магній, цинк, залізо, сірка, фосфор. Доведено, що найбільша концентрація корисних речовин знаходиться саме в білій частині цибулі. При покупці зеленої цибулі, варто вибирати щільні, свіжі та без жовтизни листя, які не мають сухих ділянок.

Крок 4

Наступний крок – просто викладіть всі порізані інгредієнти на тарілку та добавте зверху порізану петрушку. Дуже важливо ретельно помити її перед нарізкою, а перед покупкою – звернути увагу на зовнішній вигляд: вона не повинна мати засохші листочки або ж маленькі плямки.

Крок 5

Завершуючий крок – апетитний та пікантний майонез. Добавте буквально столову ложку майонезу, поперчіть та посоліть все та ретельно перемішайте. Готово!  Це неймовірно смачно, але зовсім не потребує багато зусиль. Такий варіант  поживного, але водночас легкого салату точно сподобається всім, а головне наповнить корисними вітамінами. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert