Легкий салат з твердого сиру, огірків, перцю, кукурудзи, шампіньйонів та лимону

Легкий салат з твердого сиру, огірків, перцю, кукурудзи, шампіньйонів та лимону

Повсякчас ми турбуємося про своїх рідних та близьких, намагаємося дарувати їм приємні миті, створюємо для них усілякі смаколики. Повернувшись з роботи або зі школи додому, кожен зрадіє, якщо вдома його чекатиме смачний обід, чи вечеря. Саме тому кожна господиня старається приготувати такі страви, які б сподобалися всій сім’ї. Оскільки у повсякденній метушні не завжди вдається приготувати щось вишукане, тому потрібно шукати рецепти простіших страв, для приготування яких знадобиться менше часу. Однією із таких страв, вірніше кажучи закусок, є салат зі свіжих огірків, перцю, кукурудзи, твердого сиру та шампіньйонів. Це – приголомшливо смачний салат, який можна готувати дуже часто, оскільки у Вас піде мінімум сил та затрат на його приготування.

Ось такі продукти Вам потрібні:

200 г твердого сиру

1 великий перець

1 огірок

1 лимон

150 г консервованої кукурудзи

150 г маринованих шампіньйонів

Розпочніть із нарізання твердого сиру. Його нарізаємо кубиками трохи більшого розміру.

Потім беремо огірок, миємо його та нарізаємо також у формі кубиків невеликого розміру.

Після цього слід нарізати перець невеликими шматочками.

Далі беремо необхідну кількість консервованої кукурудзи, викладаємо її у посудину.

Потім вибираємо з банки кілька маринованих шампіньйонів. Якщо Ви візьмете грибочки маленького розміру, тоді можна їх не нарізати. Більші шампіньйони потрібно буде поділити навпіл.

На завершення залишилося порізати лимон. Його ми нарізаємо півкільцями.

Усі інгредієнти викладаємо на тарілку і перемішуємо, додаючи оливкову олію або лимонно-бальзамічну заправку. 

Наш салат готовий. Салат із свіжих овочів краще подавати до столу одразу ж. Тоді він виглядає апетитно, а інгредієнти не втрачають свої поживні властивості.

Розглянемо, чим корисний даний салат. Огірки славляться своїм приємним освіжаючим смаком та корисними властивостями. Вони очищають організм від токсинів, сприяють підтримці імунної системи, нормалізації роботи серця, зниженню артеріального тиску.

У перці міститься багато заліза та калію, вітамінів С та А та інших поживних речовин. Вживання перцю покращує пам’ять, концентрацію уваги, очищує кровоносні судини.

Консервована кукурудза нормалізує кількість цукру у крові, зміцнює імунітет, знижує рівень вмісту холестерину, покращує обмін речовин.

Лимон насичує організм лугами та регулює рівень рН, містить багато вітамінів,  мінералів та антиоксидантів і тому очищує кров, виводить зайву рідину та токсини і зміцнює імунну систему.

Найважливіше значення шампіньйонів полягає у тому, що до їхнього складу входить близько 20 амінокислот, які є будівельним матеріалом для білка, що допомагає у нарощуванні м’язової маси. Завдяки вмісту вітамінів групи В, гриби покращують шкуру, нігті та волосся, усувають втому, головні болі, укріплюють нервову систему.

У твердому сирі міститься вітамін А, який, як відомо, покращує зір, а також магній, який покращує роботу нервової системи. У сирах є також пробіотики, які допомагають нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту.

Якщо Ви поєднаєте твердий сир, огірок, перець, консервовану кукурудзу, шампіньйони та лимон в одній страві, Ви відчуєте ніжні легкі солодкувато-кислуваті смаки, які неодмінно порадують Ваші рецептори. Ви відчуєте довершену насолоду, свіжий приплив енергії та насиченість. Вагомою перевагою вживання овочевих салатів є те, що вони легко засвоюються і постачають життєво необхідні речовини. Саме тому їх потрібно якомога частіше вживати.

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert