Насичений салат з болгарським перцем, сиром фетою, оливками та квасолею

Насичений салат з болгарським перцем, сиром фетою, оливками та квасолею

Буває, що повсякденні страви набридають і хочеться спробувати щось яскраве, незвичне та з вишуканим смаком. Дуже важливо урізноманітнювати свій раціон та пробувати щось новеньке та смачне. І ми з упевненістю стверджуємо, що для цього не потрібно йти в дорогі ресторани та кафе. Навіть із зовсім простих інгредієнтів можна придумати щось неординарне та привабливе на вигляд. Ми підготували для вас рецепт, який не забиратиме багато часу, простий у приготуванні та складається із доступних для всіх інгредієнтів. Насичений салат з болгарським перцем, сиром фета, оливками та квасолею – це суміш свіжих овочів, ніжного сиру, зелених оливок та червоних бобів. Цей вишуканий салат обов’язково розбавить меню Вашої вечері. Крім цього, Ви можете подавати його навіть на святковий стіл, тому що виглядає такий салатик лосить яскраво і одразу кидається в очі.

Для приготування Вам потрібні наступні інгредієнти:

– сир фета – 100 гр.

– консервована червона квасоля

– зелені оливки – 30 гр.

– перець болгарський  середнього розміру – 1 шт.

– чорний мелений перець

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 2

Детальний рецепт цього простого салатика.

Крок 1

Квасолю почесно вважають рослинним м’ясом. Білок, отриманий з квасолі, засвоюється майже повністю – аж на 80%. А його якість перевершує за якістю багато сортів м’яса. Не дивно, адже це корисний для людини тип білка – рослинний. Навіть термічна обробка майже не впливає на корисні властивості квасолі – в ній зберігаються практично всі мікроелементи і вітаміни. Важливо вибирати якісні консерви з квасолею, але часто це практично неможливо, тому що квасоля в більшості випадків знаходиться в жерстяній банці. Проте, ми знаємо декілька хитрощів,які допоможуть Вам при покупці.  Банка повинна бути без зовнішніх пошкоджень та містити в собі не надто багато рідини. Тому перед покупкою краще взбовтати банку і перевірити, чи часом там не одна тільки вода і декілька квасолин. Важливим є склад, в якому квасоля повинна бути на першому місці і тільки тоді різні спеції.

Крок 2

При виборі оливок діє практично той самий принцип. Важило вибирати банку без вм’ятин, з чітко зазначеною датою виробництва та складом без різних добавок. Рекомендується вибирати оливки з кістками, тому що їх вважають найнатуральнішими. Оливки без кісточок в деяких випадках можуть містити різні добавки, але, тим не менш, вони дуже зручні у використанні для різноманітних страв, особливо для салатів. Найгіршими в цьому списку вважаються фаршировані оливки, які з більшою вірогідністю можуть містити хімічні речовини, тому користі від них практично немає.

Крок 3

Болгарський перець промийте під водою, відріжте хвостик та просушіть паперовим рушником. Далі розріжте його на 2 рівні частинки, очистіть від зерняток та поріжте невеликими кубиками. Болгарський перець містить велику групу вітамінів В, вітамін С, а також магній, калій, кальцій, цинк, мідь та багато іншого.

Крок 4

Сир фета – безумовно любимчик серед всіх, хто любить смачні салати. Натуральний сир фета готують із суміші козячого та овечого молока, жирність яких завжди становить 30-60%. Продукт  містить мікроорганізми, що позитивно впливають на роботу кишечника. Калорійність фети на 100 грамів відносно низька – всього 290 калорій. Основну частку в складі займають жири, проте чимало в ньому і білків. Сир містить всі вітаміни групи B, А, Е, К, D. У ньому практично немає холестерину і складається він на 55% з води. Пам’ятайте, що якісний сир фета повинен бути білим. Якщо помітна чітка жовтизна, то, швидше за все, його неправильно зберігали. Склад хорошого сиру повністю натуральний, без зайвих добавок, а основним інгредієнтом виступає овече або козяче молоко. 

Отже, відкрийте упаковку з  сиром, злийте непотрібну рідину та наріжте його кубиками.

Крок 5

Наші всі інгредієнти готові до подачі.

Для цього змішайте всі продукти в глибокій салатниці, поперчіть і знову перемішайте. Зверху викладіть кубики фети. Додатково можна прикрасити салатик петрушкою. Готово! Салат точно імпонуватиме тим, хто любить смачненько поїсти, тому обов’язково запишіть собі рецепт такого поживного перекусу! Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert