Пікантний овочевий салат з огірків, болгарського перцю, моркви, цибулі та часника

Пікантний овочевий салат з огірків, болгарського перцю, моркви, цибулі та часника

Мабуть, ніхто не буде сперечатись, що салати – це одна з найпопулярніших страв. Вони неодмінно присутні на кожному святковому столі та в повсякденному меню кожного. Без сумніву, подача салатів варта уваги, адже багато з них виглядають дуже ефектно та оригінально, виділяючись на столі з-поміж інших блюд. Щодо варіацій салатів, то ця цифра, мабуть, зашкалює, адже Ви можете включити свою фантазію на повну та придумати саме свій власний рецепт салату, в якому немає обмежень. Саме тому справжні господині просто обожнюють пробувати нові варіанти салатів, їх комбінації та їхнє оформлення. Сьогодні ми поговоримо про один з досить простих, проте неймовірно смачних та апетитних салатів, який одразу покорить Ваше серце, а точніше шлунок. Пікантний овочевий салат з огірків, болгарського перцю, моркви, цибулі та часника – це салат, який точно першим зникне з Вашого столу, адже він легкий та ідеально підходить в ролі закуски на столі. Вишукана заправка з бальзамічного оцту та соєвого соусу зробить його присмак незабутнім! 

Для цього простого та поживного салатику Вам знадобляться такі інгредієнти:

– болгарський червоний перець – 1шт.

– огірки середнього розміру – 2 шт.

– морква середнього розміру – 1 шт.

– кунжут – 30 гр.

– ріпчаста цибуля – 1 шт.

–  зубчик часника – 2 шт.

–  декілька гілочок петрушки

– соус соєвий

– бальзамічний оцет

– сіль та перець за смаком

Час приготування – 15 хвилин

Кількість порцій – 4

Крок 1 

Спочатку візьміть моркву та добре промийте її під водою. Очистіть верхній шар моркви. Далі наріжте її тонкою соломкою. Це можна зробити за допомогою гострого ножа, або ж з допомогою спеціальної терки. Вибираючи моркву для салату уважно огляньте її. Вона повинна бути яскравого, насиченого оранжевого кольору. Розмір моркви повинен бути середнього розміру. Такі критерії допоможуть Вам вибрати дійсно свіжу, соковиту та хрустку моркву.

Крок 2

Візьміть огірки та добре промийте їх під водою. Потім відріжте зайві хвостики від плодів та, при потребі, очистіть їх від шкірки. Якщо ж Ви впевнені, що овочі натурального походження та не містять нітратів у шкірці, Ви можете сміло залишити її, адже в натуральному огірку саме шкірка містить велику кількість вітамінів та поживних елементів. Огірки, так як і моркву, тонко наріжте соломкою. Якщо Вам, раптом,  дістались гіркі огірки – замочіть їх на півгодини у холодній воді. Така рекомендація якщо не допоможе повністю, то точно усуне цю проблему хоча б частково.

Крок 3

Очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, промийте її під водою та наріжте кільцями. Щоб при нарізанні моркви уникнути сліз, рекомендуємо Вам декілька раз змочувати ніж у холодній воді. Ще один дієвий спосіб – помістити цибулю у холодну воду на декілька хвилин. 

Крок 4

Болгарський перець промийте під водою, витріть паперовим рушником. Далі круговими рухами ножа проведіть довкола хвостика перця та відріже його. Потім розріжте овоч на 2 рівні половинки. Дістаньте з середини зернятка та ще раз промийте овоч. Потім візьміть гострий ніж та акуратно наріжте перець соломкою.

Крок 5

Візьміть часник, почистіть його від лушпиння та промийте під водою. Далі візьміть часникодавку та ретельно видавіть часник у невеличку посудину. Добавте туди соєвий соус та перемішайте все. 

Крок 6

Візьміть кунжут та обсмажте його на сухій сковороді декілька хвилин, щоб отримати золотистий відтінок зерняток.  Кунжут є джерелом  корисних мінералів та мікроелементів, таких як: кальцій, магній, залізо, цинк, калій, фосфор, марганець, мідь), а також містить різноманітні вітаміни (вітаміни групи В, вітамін Е, вітамін А), лецитин, каротин , Омега-6 та омега-9 жирні кислоти. 

Крок 7

Коли всі інгредієнти порізані, просто з’єднайте їх в салатниці. Добавте до них заправку з соєвого соусу та часника, трохи бальзамічного оцту, перець та сіль за Вашим смаком та ретельно перемішайте все. Після цього красиво викладіть салат на тарілку для подачі на стіл, зверху посипте підсмаженим кунжутом та прикрасьте гілочкою петрушки. Ви також можете включити свою фантазію та оформити салат на власний розсуд, а можете скористатись нашими фото. От і все! Наш пікантний та апетитний салат готовий то споживання. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert