Пікантний салат з копченою куркою, яйцями, кислими огірками та цибулею

Пікантний салат з копченою куркою, яйцями, кислими огірками та цибулею

Клопітка праця забирає багато сил та енергії. Для того, щоб зарядитися новою енергію, потрібно правильно харчуватися. Навіть маючи досить простий набір продуктів, не роздумуйте довго над тим, що приготувати. Найпростішим рішенням в даному випадку буде салат. Адже не обов’язково дотримуватися якогось певного рецепта. Іноді його можна зробити із будь-яких продуктів на власний розсуд. Якщо у Вашому холодильнику є яйця, цибуля та кислі огірки, мерщій придбайте шматок копченої курятини та приготуйте закуску, яка смакуватиме Вам в будь-яку пору доби. Приготувавши її раз, Вам захочеться смакувати її знову і знову.

Салат складається із наступних інгредієнтів:

200 г копченої курятини

1 яйце

1 цибулина

6-7 кислих огірків

Спочатку візьміть копчену курятину та поріжте її на невеликі кубики і висипте у салатник.

Потім візьміть кілька кислих огірочків. Ви можете використати квашені або мариновані огірки. Огірочки також потрібно нарізати кубиками. Додаємо нарізані огірочки до курятини.

Потім беремо цибулю і ріжемо її півкільцями. Так ми отримуємо шматочки подовгуватої форми.

Вкінці беремо яйце, відварюємо його у підсоленій воді, даємо охолонути. Далі чистимо яйце та нарізаємо невеликими кубиками. Потім додаємо яйця до решти інгредієнтів. Всипаємо до них майонез і обережно перемішуємо.

Для цього салату можна також використати соєвий соус або ж приготувати власний соус із використанням лимонного соку, гірчиці або інших інгредієнтів. Готовий салат викладаємо у тарілочку і подаємо на стіл. Приготування такого салату займе у Вас небагато часу. Натомість Ви отримаєте смачну поживну страву.

Такий салат є низькокалорійним, тому його можна спокійно смакувати, не турбуючись про зайву вагу. Копчена курка смачна та соковита і при цьому багата на мінерали та вітаміни. Також у копченій курці є безліч амінокислот, які сприяють збільшенню фізичної та мозкової активності, підтримують функції жовчного міхура та печінки, допомагають у подоланні головного болю та безсоння.

Яйця мають дуже високу харчову цінність, оскільки містять у своєму складі білки, мінерали та вітаміни, які самостійно в організмі людини не виробляються. Високий вміст омега-3 покращує роботу серця, суглобів та мозку. Крім того, у яйці міститься природний антиоксидант селен, що уповільнює старіння клітин.  

Огірки є джерелом поживних елементів, зокрема лужних солей, які сповільнюють утворення каменів у нирках та печінці, а також процеси старіння. Наявність сполук йоду у складі огірків покращує роботу щитовидної залози, судин та серця. Також у білках містяться білок, цукор, фолієва кислота та безліч поживних елементів, кожен з яких істотно впливає на роботу різних органів та систем. Огірок майже повністю складається із води, тому містить мало калорій.

Цибуля зміцнює імунітет, сприяє засвоєнню заліза та відновленню тканин, оскільки вона збагачена вітаміном С. Цей овоч відіграє надзвичайно велику роль в утворенні еритроцитів, обміні речовин, та правильному функціонуванні нервової системи.

Як Ви бачите, даний салат є низькокалорійним, тому його з легкістю можна вживати, не переймаючись про фігуру. При цьому він є не менш корисним, оскільки кожен із його складників має цінні властивості, які так необхідні для здоров’я людини. Задумайтеся над тим, що Ви їсте, викиньте зі свого раціону важко засвоювану, збагачену вуглеводами їжу, і розпочніть харчуватися не тільки смачно, але й здорово!