Пікантний салат з мідіями, цибулею-порей, шампіньйонами, огірком та макаронами

Пікантний салат з мідіями, цибулею-порей, шампіньйонами, огірком та макаронами

Макарони – це продукт, який полюбився практично всім по цілому світі. Вони постійно присутні на кухонних полицях італійців. Проте не менше їх полюбляють й інші країни. Ми впевнено можемо сказати, що це один з найпопулярніших продуктів. Страви з макаронів – це завжди ситно, поживно та смачно. А скільки ж варіацій цих страв! Починаючи від паст, супів, закінчуючи салатами. Саме сьогодні ми й поговоримо про більш легкий, проте не менш поживний варіант, а саме салат. Пікантний салат з мідіями, цибулею – порей, шампіньйонами, огірком та макаронами – це комбінація смажених грибів, соковитих морепродуктів, свіжих овочів та ситної крупи. Цей апетитний салат підійде як для повсякденного вживання, так і для святкового столу. Залишайтесь з нами, щоб дізнатись такий універсальний рецепт на всі випадки життя!

Для приготування цього смачного та соковитого салату Вам потрібні наступні інгредієнти:

– макарони – 200 гр.

– шампіньйони – 3 шт.

– огірок середнього розміру – 1шт.

– цибуля – порей 

– соєвий соус 

– мариновані мідії – 80 гр.

– сіль та перець за смаком

Час приготування – 20 хвилин

Кількість порцій – 2

Покроковий рецепт

Крок 1

Спочатку приступіть до макаронів. Правильну і дійсно корисну пасту виробляють тільки з твердих сортів пшениці, які завдяки своїй складній структурі вуглеводів і відсутності жирів, повністю засвоюються організмом. Тому макарони насправді є досить дієтичним продуктом, головне вибирати якісні продукти ну і, звісно ж, не переїдати ними.  В даному рецепті ми пропонуємо Вам приготувати макарони методом „аль-денте“. Для цього наповніть каструлю водою, закип’ятіть. У киплячу воду закиньте макарони та готуйте приблизно 7-10 хвилин. Після цього злийте воду та остудіть їх.

Крок 2

До вибору маринованих мідій варто підійти серйозно, адже саме вони надають цей пікантний, насичений смак. Отже, при покупці маринованих мідій варто звернути увагу на саму упаковку, етикетку, а також розсіл. Тара, в якій знаходяться мариновані мідії, повинна бути скляною, без пошкоджень. На етикетці має міститись інформація про дату виробництва, склад, номер партії та країна виробництва. Звісно ж, у складі не повинно бути  ГМО, консерванти, барвники та інші шкідливі речовини. В середньому, калорійность маринованих мідій є невисокою – приблизно 67 калорій на 100 гр. продукту. У м’ясі мідій є безліч корисних речовин – органічних кислот, насичених жирних кислот і цінних харчових волокон таких як магній, натрій, кальцій, калій, фосфор, залізо, йод, бор, марганець та ін.

Крок 3

Візьміть шампіньйони, добре промийте, почистіть та наріжте невеличкими шматками. Розігрійте в сковороді оливкову олію, покладіть туди гриби та смажте приблизно 10 хвилин. Шампіньйони – це джерело мікро-та макроелементів, які дуже важливі для організму людини. Вони складаються на 91% з води. Печериці низькокалорійні, тому ідеально підходять для правильного та збалансованого харчування. А ще, вони містять велику кількість білка, який дуже важливий для зміцнення наших м’язів.

Крок 4

Огірок промийте під водою, відріжте хвостик та наріжте тонким півкругом. Запам’ятайте, що не варто купувати огірки дуже великого розміру та із блискучою шкіркою. Це може свідчити про те, що овочі містять нітрати та інші шкідливі речовини. Надавайте перевагу плодам середнього розміру та шкіркою з маленькими крапочками.

Крок 5

Порей не така насичена, як звичайна цибуля, проте точно додасть до салату нотку насиченого смаку. Вибирайте цибулю з чистими білими ніжками. Довжина білої частини має бути приблизно  5-7 см. Листя порею повинні бути міцними і темно-зеленими.  Зверніть увагу, що чим більш молодою буде цибуля-порей, тим більш ароматним та ніжним буде її смак. Акуратно наріжте цибулю тонкими кружечками.

Крок 6

Коли всі продукти готові, помістіть їх в салатницю, а зверху посипте шампіньйонами.

Завершуючий крок – соєвий соус. Важливо пам’ятати, що соус високої якості можна купити тільки в скляній тарі. Це повинно стати головним критерієм, при виборі хорошого соусу. Аромат, смак і корисні властивості продукту збережуться тільки в скляній, а не в пластмасовій пляшці. Полийте все соусом та ретельно перемішайте всі інгредієнти.

Зверху акуратно викладіть колечка цибулі-порей, щоб прикрасити салат. От і все! Рецепт максимально простий, а результат – приголомшивий! Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert