Салат „Аромат літа“

Якщо надворі сиро і похмуро, створити собі хороший настрій можна легко і просто. Для цього потрібно тільки приготувати щось смачненьке. Навіть якщо Ви не полюбляєте метушитися на кухні, слідуючи рецепту апетитного салату «Аромат літа», у Вас вийде смачна закуска, яка одразу ж порадує Ваше око та шлунок.

овоочевий салатЦе ніжний овочевий салат, який легко засвоюється та не завдає шкоди Вашій фігурі. Він дуже корисний, оскільки свіжі овочі, що входять до його складу, насичені великою кількістю вітамінів та мінералів. Якщо Ви об’єднаєте редиску, томати чері, селеру та листя салату в одну страву, Ви отримаєте повний комплекс життєво необхідних речовин. Салат «Аромат літа» можна приготувати всього за декілька хвилин, адже жоден з інгредієнтів не потребує додаткового приготування. Для цього Вам будуть потрібні такі інгредієнти:

150 г редиски  

4 томати чері

50 г селери

листя салату

свіжий салат

Спочатку візьміть редиску, помийте її ретельно під проточною водою. Потім відділіть корінці та бадилля, ще раз сполосніть у воді. Кожен плід слід осушити за допомогою паперових рушників та порізати так, щоб утворилися шматочки у формі півкілець. Для цього потрібно розрізати кожен овоч навпіл і потім порізати кожну половинку тоненькими пластинками. Так у Вас утворяться шматочки потрібної форми.

легкий салат

Наступними потрібно взяти томати чері. Добре помийте їх та розріжте на чотири шматочки. Спочатку поділіть кожен томат навпіл. Потім розділіть кожну половинку на дві частинки.

овочевий салат

Після цього візьміть кілька листків салату. Добре промийте їх та осушіть. Листки салату можна акуратно порвати на невеликі частини або ж порізати ножем.

простий салат

Залишилося підготувати тільки селеру. Гарненько промийте її під проточною водою. Зверніть увагу на товщину шкірки. Якщо це молоді та соковиті черешки, їх не потрібно знімати. Достатньо буде тільки миття. Стебла, які вже трохи переросли, мають помітну жорстку шкірку. Її потрібно зняти за допомогою ножа. Подрібніть селеру на маленькі шматочки та висипте у посудину.

дієтичний салат

Порізані овочі викладіть в одну посудину. Найкраще взяти салатник, оскільки в ньому буде легше перемішати всі інгредієнти між собою. Акуратно перемішайте редиску, томати чері, селеру та листя салату, додайте оливкової олії та спеції на власний смак.

смачний салатЗаправляти такий свіжий салат можна також соєвим соусом. Тоді страва матиме більш яскравий смак. Смак соєвого соусу ідеально поєднається із смаками та ароматами овочів. Подавайте салат у салатнику або у плоскій тарілці. Для декору можете використати листя салату або базиліку. Можна також зверху посипати насінням кунжуту.  Краще за все готувати такий салат незадовго до подачі. Тоді овочі не втратять свого аромату і матимуть свіжий яскравий вигляд.

салат інгредієнти калорії

Варто відзначити, що салат «Аромат літа» добре підходить до будь-якого гарніру або ж може бути використаний як легкий перекус, чи вечеря. Це низькокалорійна дієтична закуска, яка не може залишитися поза увагою. У ній міститься багато поживних речовин, які добре укріплюють імунну систему. Розглянемо детальніше корисні властивості усіх інгредієнтів. Редиска містить багато природної клітковини, залізо, кальцій, йод, магній, фосфор, калій, а також вітаміни С, групи В та РР. Томати чері також містять магній, кальцій, фосфор, натрій, калій, залізо, йод, цинк. Вони нормалізують процеси травлення, прискорюють обмін речовин. Селера покращує засвоєння організмом білка, підвищує гемоглобін, зміцнює імунітет та нервову систему. Тому, споживайте свіжі овочеві салати якомога частіше і насичуйте свій організм корисними речовинами.

Більше інформації дивіться тут:

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert