Салат "Вибух смаків"

Салат „Вибух смаків“

Ви запросили до себе в гості друзів, але не встигаєте приготувати щось смачненьке до їхнього приходу? Таке трапляється майже з кожним, тому варто запастись у своїй кулінарній книзі декількома рецептами простих у приготуванні страв, які не забирають багато часу, але водночас просто дивують своїм смаком та апетитним виглядом! Сьогодні ми розповімо Вам рецепт саме такого салату! „Вибух смаків“ – це поєднання пікантної цибулі, яскраво вираженого смаку копченого сиру „косичка“, який надає цілому салату незвичних ноток смаку, соковитих помідорок та ніжного майонезу. Така страва ідеально підходить під перегляд фільмів з друзями! Легкий, з доступних продуктів, але водночас ситний, цей салат запам’ятається кожному! Тому не забудьте поділитись рецептом з рідними та друзями. А ми приступаємо до приготування!

Щоб приготувати цей смачнющий та простий салат  Вам знадобляться наступні інгредієнти:

– копчений сир „косичка“ – 200 гр.

– 4 середні помідори

– цибуля середнього розміру – 1 

– Майонез

– гілочка кропу

– сіль та перець за смаком.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 4

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Крок 1

Для початку приступіть до нарізання цибулі. Очистіть її від лушпиння. Наріжте цибулю кіцльцями. Так як наш салат досить пікантний, то ми радимо використовувати звичайну жовту цибулю.

Але щоб не перестаратись із гостротою, а також позбутись зайвої гіркоти, ми радимо Вам замочити порізану цибулю в холодній, підсоленій воді. Цей процес займе приблизно 10 хвилин. Після чого можна злити воду та використовувати його в стравах.

Хочемо застерегти Вас тому, що якщо на дотик цибулина м’яка, то це може бути ознакою наявності занадто великої кількості лушпиння або ж цибуля може бути зіпсована зсередини. Також хочемо наголосити, що головка цибулі повинна бути досить щільна та суха.

Крок 2

Помідори промийте та витріть паперовим рушником. Далі приступаємо до нарізки. Якщо томати стиглі, соковиті і не дуже тверді, їх слід різати не надто тонко, щоб збереглась м’якоть, а сік якомога менше витікав на тарілку. Для початку розріжте помідори на дві рівні половинки і відріжте місце кріплення плодоніжки. Під час цього Ви якраз можете оцінити цілісність м’якоті. Далі розріжте кожну половинку  ще раз навпіл, а отримані четвертинки – на дві рівні частини.  

Щоб вибрати справді смачні помідори, необхідно в першу чергу визначити  мету покупки. Якщо плоди потрібні для приготування страв( салати, супи і тд. ) вибирати помідори можна будь-які, якщо для декору певної страви – краще вибрати помідори черрі. Для консервування підійдуть невеликі сливовидні або круглі сорти.

Зовнішність томатів дуже оманлива, адже  ідеальні зовні помідори можуть виявитись несоковитими, без запаху і смаку. Тому варто завжди звертати увагу ще й на інші показники. Шкірочка  помідорів повинна бути пружною, , рівномірного кольору  (якщо тільки колір не є специфікою сорту), мати насичений колір. На ній не повинно бути плям, вм’ятин або слідів гнилі.  Краще підбирати помідори середнього розміру (виняток становлять певні сорти).

Крок 3

Копчений сир „косичка“ розділіть та наріжте на невеличкі шматочки. Так як цей продукт найбільше розкриває смак салату, то варто вибирати справді якісний копчений сир. 

При його виборі зверніть увагу на колір продукту. Ми рекомендуємо відмовитися від варіантів, які мають яскраво жовтий колір, тому що він свідчить про застосування хімічних барвників. Зверніть увагу на склад продукту. Чим менший перелік інгредієнтів, тим  більша ймовірність, що такий сир є більш натуральним. Копчений сир „косичка“ зберігає свою споживчу свіжість протягом 75 днів. Справді натуральний копчений сир містить в собі фосфор і кальцій, які позитивно впливають на наші кістки. Проте не варто забувати, що цей продукт відноситься до більш ситних і не дуже дієтичних продуктів, тому не зловживайте ним. Калорійність сиру становить 320 ккал на 100 грам продукту.

Крок 4

Коли всі інгредієнти вже нарізані, просто викладіть цибулю, помідори та сир косичку у салатницю, полийте майонезом та ретельно перемішайте.

Далі можете добавити сіль та перець за смаком. (Хоча ми вважаємо, що сир досить солений, тому додатково солі вже не потрібно). Для придання святковості можете викласти зверху невелике стебельце кропу. Все, наш ідеальний, пікантний та ситний салат готовий до подачі. Така закуска обов’язково сподобається Вашим близьким, тому море похвали гарнтовано Вам. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert