Соковитий салат із пекінської капусти, солодкого перцю, шампіньйонів та квасолі

Соковитий салат із пекінської капусти, солодкого перцю, шампіньйонів та квасолі

Усім нам добре відомо, наскільки важливо і необхідно правильно харчуватися. Адже раціон, збагачений продуктами, які містять у собі різні вітаміни та поживні елементи, є однією з основних передумов нашого здоров’я. Звідусіль нам рекомендують вживати якомога менше насичених вуглеводами продуктів, а натомість їсти більше овочів та фруктів. Звичайно, вживати їх можна окремо. Однак, набагато смачніше буде скомбінувати зі свіжозібраних овочів легкий соковитий салат, який буде хорошим доповненням до основної страви. Зараз хочемо звернути Вашу увагу на рецепт простого і водночас неповторного салату із солодкого перцю, пекінської капусти, шампіньйонів та квасолі. Така закуска приємна на смак, легко засвоюється і головне – Ви ніколи не залишитеся голодними, якщо з’їсте порцію даного салату. Для приготування Вам знадобляться такі продукти:

300 г пекінської капусти

1 великий солодкий перець

100 г квасолі

150 г маринованих шампіньйонів

Найкраще буде, якщо Ви розпочнете приготування із квасолі. Як відомо, вона довго вариться і тому слід починати із неї. Промийте квасолю, залийте чистою водою і відваріть. Для того, щоб квасоля скоріше зварилася, можете перед приготуванням залити її водою на кілька годин.

В той час, коли готується квасоля, займіться приготуванням інших інгредієнтів. Візьміть пекінську капусту, помийте її та поріжте невеликими шматочками.

Потім потрібно взяти один великий солодкий перець, ретельно помити його, почистити та порізати кубиками.

Для салату нам потрібні мариновані шампіньйони. Їх можна придбати у магазині. Відкриваєте банку із грибочками і берете потрібну Вам кількість шампіньйонів, поміщаєте їх у салатник.  

Якщо квасоля вже готова, злийте з неї воду і залиште на певний час, щоб охолола. Щоб скоротити час приготування свіжого овочевого салату можна відварити квасолю завчасно або ж придбати її у магазині. Остиглу квасолю викладаємо у салатник до інших інгредієнтів, додаємо спеції за смаком, оливкову олію і перемішуємо. У ролі заправки для такого салату можна використати також соус. Його слід приготувати із олії, лимонного соку, часнику, солі та перцю. Тоді салат отримає пряний запах та насичений смак.

Подаємо салат на стіл і декоруємо його за допомогою зелені: кріп, петрушка, базилік.

Такий салат приносить користь здоров’ю, оскільки всі його складники насичені вітамінами, мікро- та макроелементами, які необхідні для організму.

Пекінська капуста містить у своєму складі клітковину, білок, амінокислоти, антиоксиданти, йод, калій, фосфор, залізо. Окрім того, цей овоч багатий на вітаміни Е, К, фолієву кислоту, аскорбінову кислоту, тіамін. Тому пекінська капуста має безліч корисних властивостей: регулює рівень цукру у крові, очищає кров, нормалізує артеріальний тиск, очищає судини від холестерину.

Болгарський перець підкреслює смак салату і приносить багато користі організму. Перець забезпечує вітаміном С та Р. Це робить стінки судин еластичними і очищає судини від холестерину. Завдяки вмісту вітамінів групи В та А, покращуються стан волосся та шкіри. Болгарський перець забезпечує організм йодом, залізом, кремнієм, калієм.

У квасолі міститься клітковина, вуглеводи та жири, залізо, йод, кальцій, фосфор, магній, вітаміни С, В і РР. Квасоля багата також на білок, який здатен поповнити добовий запас білка. У квасолі є багато сірки, яка є помічною при запаленні бронхів, хворобах шкіри та кишковій інфекції.

Мариновані шампіньйони надають салату пряний аромат, містить вітаміни групи В, зовсім не містить цукру та жирів. У шампіньйонах високий вміст аргініну та лізину, що покращує пам’ять та розумові здібності.

Такий салат є низькокалорійним, тому його можна з легкістю вживати під час дієт. Приготуйте свіжу поживну закуску і поласуйте смачною стравою!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert