Ніжний овочевий салат із мідіями

Ніжний овочевий салат із мідіями

Якщо Ви полюбляєте різноманітні дари моря – устриці, кальмари, мідії, зверніть увагу на рецепт салату із мідій та свіжих овочів. Дана страва має приємний аромат та фантастичний смак, який подарує Вам масу задоволення. Вона заманює всіх своїм апетитним виглядом і дозволяє поринути на кілька хвилин у найнеймовірніші фантазії, після того як Ви її скуштуєте. Цей салат простий у приготуванні і не потребує великих затрат. Щоб приготувати смачний легкий салат, використовуйте такі продукти:

100 г мідій

1 солодкий перець

1 цибулина

3 помідори

1 лимон

петрушка

Для того, щоб салат вдався надзвичайно смачним та соковитим, потрібно вибирати виключно свіжі продукти. Спочатку потрібно підготувати усі овочі та лимон. Їх потрібно ретельно помити під проточною водою і тоді можна розпочинати нарізку. Візьміть великий солодкий перець та поріжте його кубиками.

Наступним візьміть помідор. Його ми також нарізаємо кубиками.

Після цього візьміть цибулину, очистьте її та поріжте півкільцями.

Потім беремо один лимон і також нарізаємо його у формі півкілець.

Потрібно взяти петрушку, помити її та порізати на шматочки середнього розміру.

Для салату потрібні також мідії. Виберіть потрібну кількість мідій із маринаду та помістіть їх у салатник.

До мідій додайте порізані овочі та лимон, додайте спеції та лимонно-бальзамічну  заправку. Обережно перемішайте всі інгредієнти. Свіжо приготований салат можна одразу ж подавати на стіл.

Коли Ви смакуватимете легким вишуканим салатом, не забувайте також про поживні корисні властивості його складників, адже вони сприятливо впливають на Ваш організм, забезпечують правильне функціонування органів та систем. Мідії, як і решту морепродуктів, є цінним поживним продуктом. Мідії збагачені легкозасвоюваним повноцінним білком, який покращує роботу імунної системи, є будівельним матеріалом для клітин. Також у мідіях містяться корисні жири, а саме: омега-3 та омега-6. Такі жири нормалізують обмін жирів, підтримують еластичність стінок судин і розріджують кров. Солодкий перець насичений вітамінами групи В, А, С, Е, К. Завдяки високому вмісту заліза, солодкий перець рекомендують вживати для боротьби з анемією. Цей овоч надає профілактичний вплив на організм, запобігає розвитку онкологічних захворювань у молочних залозах. Вітамін С та вітаміни групи В, якими багата цибуля, не тільки мають позитивний вплив на імунну систему, але й сприяють відновленню тканин, засвоєнню заліза, покращують обмін речовин, роботу нервової системи. Помідори насичені вітамінами та мінералами, що нормалізують обмін речовин, роботу серця, виводять камінь із нирок. Лимон – корисний фрукт, який цінний завдяки високому вмісту вітаміну С, що допомагає боротися із вірусами та бактеріями, виводить їх з шлунково-кишкового тракту, завдяки чому їжа краще перетравлюється. Цей продукт підтримує серце та судини, допомагає при лікуванні атеросклерозу. Петрушка завжди прикрашає страву та надіє їй приємного аромату. Окрім того, вона має не менш важливе значення для здоров’я, оскільки покращує травлення та апетит, виводить солі із організму, має протизапальні властивості. Тому наявність даного продукту у салаті підкреслює харчову цінність страви загалом.   

Включаючи вище наведені продукти у свій раціон, Вам вдасться якомога краще захистити свій організм, укріпити його, збагатити тими цілющими речовинами, без яких неможливо обійтися.  Дбаючи про своє харчування, вживаючи продукти рослинного походження, ми забезпечуємо собі здорове майбутнє. Приготуйте вишуканий овочевий салат із мідіями і тоді Вам вдасться справити неабияке враження на своїх рідних та гостей.

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert