Пікантний салат з сиром чечіл, вареними яйцями, морквою, часником та майонезом

Пікантний салат з сиром чечіл, вареними яйцями, морквою, часником та майонезом

Магія салатів полягає в надзвичайній простоті їхнього приготування. Всього декілька хвилин і Ви сміло можете зустрічати неочікуваних гостей за своїм святковим столом. В більшості випадків салати – це ще й доступні в плані продуктів страви. Ви з легкістю можете знайти потрібні інгредієнти в кожному супермаркеті, або ж в своєму холодильнику. Салати ідеально підходять для щоденного раціону, тому що можуть виконувати як функцію додаткового гарніру до основних страв, так і, власне, бути основною стравою. Ми вважаємо, що кожен зможе приготувати справді смачний салат, навіть той, хто в кулінарії зовсім початківець. Саме тому ми хочемо поділитись з Вами сьогоднішнім універсальним рецептиком салату, який покорить своїм пікантним смаком та ароматом. Пікантний салат з сиром чечіл, вареними яйцями, морквою, часником та майонезом – це абсолютно виграшна комбінація, яка надає салату неймовірного присмаку. Ви з легкістю можете приготувати його на щоденний раціон, або ж подати до святкового столу. Саме те, що потрібно!

Для цього апетитного салату Вам потрібні такі інгредієнти:

– курячі яйця середнього розміру  – 2 шт.

– морква середнього розміру – 2 шт.

– копчений сир чечіл – 80 гр.

– зубчик часника

– зелена цибуля

– майонез

– сіль та перець за смаком

Час приготування – 15 хвилин

Кількість порцій – 2

Покроковий рецепт

Крок 1

Кожен салат, який складається з курячих яєць, потрібно розпочинати з їхнього варіння. Для цього візьміть яйця кімнатної температури та помістіть в каструлю. Залийте їх холодною водою ( при зануренні яєць в гарячу воду, вони можуть одразу тріснути, а рідина з яйця просто витекти). Доведіть воду з яйцями до кипіння, додайте чайну ложку солі ( це забезпечить Вам легке лущення яєць, тому що шкаралупа буде дуже легко відриватись, не пошкоджуючи при цьому поверхню яйця. Після закипання води зменшіть газ та варіть яйця приблизно 10 хвилин, щоб отримати стійку консистенцію жовтка. Далі очистіть яйця від шкаралупи та дрібно наріжте.

Крок 2

Моркву ретельно промийте під водою, а далі зчистіть верхній шар моркви. Після цього потріть моркву на терці середнього розміру. Щоб отримати свіжу, хрустку та соковиту моркву, потрібно звертати увагу на колір. Чим більше він яскравий та  насичений, тим більша вірогідність того, що морква справді якісна та свіжа. Не купуйте моркву надто великих розмірів – це може свідчити про наявність нітратів у овочі.

Крок 3

Візьміть копчений сир та розріжте його на менші шматочки. Для того, щоб підібрати справді якісний та смачний сир чечіл, його склад повинен містити тільки натуральні інгредієнти, такі як : молоко, сіль та закваска. Якщо ж колір сиру занадто жовтий, а запах занадто різкий – це показник того, що виробник використовує додаткові хімічні елементи. Звісно ж термін придатності повинен бути в нормі, тому завжди звертайте на це свою увагу.

Крок 4

Зубчик часнику очистіть від лушпиння та подрібніть його, або ж використайте часникодавку. Добавте вичавлений часник до майонезу та ретельно перемішайте. В результаті у вас вийде ароматна та апетитна заправка до салату. Часник, за своїм складом є джерелом поживних речовин і мікроелементів, оскільки в ньому у великих кількостях містяться такі макро- і мікроелементи як фосфор, калій, кальцій, залізо, магній, марганець, селен, цинк і також присутні вітаміни B1, B2, B3 , С.

Крок 5

Готові інгредієни помістіть в посудину та добавте до них майонезно-часникову заправку. Ретельно перемішайте все та посипте все сіллю та перцем. Після цього знову добре перемішайте. Готовий салат сформуйте у круглу формочку, а потім прикрасьте зверху подрібненою зеленою цибулею. Не забудьте приготувати такий поживний та пікантний рецептик, а також запишіть його у свою кулінарну книгу, щоб ділитись ним зі своїми друзями.Салат готовий до подачі! Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert