Салат "Зелений БУМ"

Салат „Зелений БУМ“

Ну що ж, от і настала холодна та похмура осінь. Саме зараз наш організм потребує багато уваги, адже часто він пребуває в депресії, внаслідок чого організм втрачає корисні речовини та вітаміни. Тому дуже важливо вчасно звернути на це увагу і почати діяти. Одним із способів є корисна та смачна їжа, яка не тільки підживить вас вітамінами, але й покращить настрій. Саме таким є салат „Зелений БУМ„, який своєю яскравістю розбавить сірі осінні будні. Цей салат точно сподобається не тільки дорослим, але й дітям, так як він дуже яскравий та різнобарвний. Мініатюрні перепелині яйця, апетитний тунець, насичені оливки, свіжа зелень та пікантний соус зроблять Ваш прийом їжі незабутнім! Цей ніжний салат підійде не тіьки для щоденного раціону, але й буде прекрасним рішенням до приходу гостей, або ж палочка-виручалочка для романтичної вечері! Зацікавили? Тоді залишайтесь з нами, щоб дізнатись рецепт такого апетитного, але водночас простого в приготуванні салату!

Для приготування Вам знадобляться такі інгредієнти:

– перепелині яйця – 5-6 штук

– пекінська капуста 

– листя салату

– невеличкий пучок петрушки

– консервований тунець

– консервовані зелені оливки

– медово-гірчичний соус

– сіль та перець за смаком

Час приготування салату – 25 хвилин

Кількість порцій з даних продуктів – 4

Отже, приступимо до покрокового рецепту.

Крок 1

Для початку промийте перепелині яйця під водою. Залийте воду так, щоб вона повністю покривала їх. Поставте каструлю з яйцями на вогонь. Після закипання варіть ще приблизно 5 хв. Потім злийте гарячу воду і залийте яйця холодною, щоб вони швидше охололи. Так як перепелині яйця є досить мініатюрні, потрібно вміти акуратно їх чистити, не зачіпаючи білок. Щоб очистити яйця від шкаралупи, не пошкодивши цілісність, ми рекомендуємо Вам прокотити яйце долонею по столі, щоб шкаралупа покрилася тріщинами по всій поверхні. Тоді ви з легкістю відділите все не потрібне і шкаралупа буде відставати від яйця разом з тонкою плівкою, яка допоможе зберегти яйце у гладкому вигляді. Далі розріжте яйця на дольки.

Не зважаючи на незначну вагу перепелиних яєць(близько 10 гр.), вони містять в 2,5 рази більше вітамінів B1 і В2, а також в 5 разів більше калію і заліза, ніж звичайне куряче яйце. Вони особливо корисні людям з низьким імунітетом, при сильних головних болях,  виразці і гастриті. Саме тому вони так актуальні в холодну пору порку року. Крім цього, перепелині яйця практично не викликають алергію, на відміну від курячих.

Крок 2

Пекінську капусту добре промийте під водою. Далі просушіть її паперовим рушником. Після цього дрібно наріжте ножем, або ж просто подрібніть руками на маленькі шматочки. У складі пекінської капусти  міститься велика кількість неперетравлюваних харчових волокон, причому в білій частині листа їх в рази більше, ніж в зеленій. Грубі харчові волокна відіграють роль наче губки, яка збирає зі стінок кишечника слиз і непотрібні відходи. Овоч багатий вітаміном С, який бореться з хвороботворними мікробами і вірусами. У продукті містяться мінеральні речовини, корисні для організму і досить рідкісна лимонна кислота, яка діє як натуральний антиоксидант. Вона уповільнює процеси старіння, покращує еластичність шкіри, бореться з дрібними зморшками.

Вибираючи  пекінську капусту потрібно візуально оцінити стан кочану, який повинен бути досить щільним і важким. Якщо ж великий за розміром качан легкий, то, швидше за все, він занадто довго зберігався і просто висох. Верхня частина листя не повинна бути засохшою і мати темні цятки або ознаки гнилі і цвілі.

Крок 3

Листя салату також добре промийте під водою та обсушіть. Викладіть їх акуратно довкола тарілки. Лактуцин, що міститься в листях салату, не тільки надає йому гірчинку, але й активно знижує рівень холестерину в крові. Листя салату багаті кальцієм і магнієм. Як відомо, кальцій – це основний будівельний матеріал для кісткової тканини, зубної емалі, він входить до складу тканинних і клітинних рідин, допомагає підтримувати в нормі склад крові. Магній сприяє нормалізації діяльності м’язових волокон, збереженню структури клітин. Саме цим всім так наповнені листя салату! Салат має багатий вітамінно-мінеральний склад, в якому присутні: вітаміни групи В, С, а також калій, сірка, йод, фосфор.

Крок 4

Відкрийте банку з зеленими оливками. Злийте непотрібну рідину. Візьміть потрібну кількість та наріжте невеличкими кільцями. Дуже важливо обирати якісні оливки, так як вони мають виражений смак і напряму впливають на загальний присмак салату. 

Ми радимо, при покупці оливок в жерстяних банках, вибирати тару без пошкоджень. Будь-яка вм’ятина свідчить про те, що цілісність покриття могло бути порушеним і в розсіл з оливками потрапили шкідливі і токсичні речовини, що входять до складу упаковки.
Якщо ж Ви надаєте перевагу оливкам в скляній тарі –  зверніть увагу на розсіл – він повинен бути прозорим, а оливки цілісними і без плям. Ми рекомендуємо вибирати плоди з кісточкою, так як вони є найякісніші. Хоча, оливки без кісточок ідеально підходять для салатів  і також є непоганими. Єдине, що варто пам’ятати – фаршировані оливки точно не варто купляти, тому що у них виявлено найбільше хімічних добавок.

Крок 5

Обережно відкрийте банку з тунцем. Всім відомі корисні властивості риби, проте велика кількість людей вважає, що консервовані морепродукти мають набагато меншу поживну цінність, аніж свіжі. Консервований тунець – дуже  популярний продукт, який використовується з різними гарнірами, а також для приготування салатів і різноманітних супів. Крім цього, консервований тунець,  зберігає при термічній обробці всі свої корисні властивості, що відрізняє його з-поміж інших продуктів. 

Тунець багатий ненасиченими жирними кислотами, які належать до комплексу омега-3, що не виробляються в організмі людини. У ньому практично немає насичених жирів, холестерину і вуглеводів. Також він містить велику кількість білка, що позитивно впливає на наші м’язи.

Крок 6

На тарілку з листям салату посипте подрібнену пекінську капусту. Зверху викладіть консервований тунець. Далі викладіть порізані кільцями оливки і останній штрих – розкладіть акуратно дольки перепелиних яєць. Зверху полийте все медово – гірчичним соусом та прикрасьте петрушкою. Вуаля, наш пікантний, поживний салат готовий до споживання. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert