Салат "Ситна насолода"

Салат „Ситна насолода“

Справжні чоловіки обожнюють ситну та поживну їжу, щоб відчувати енергію весь день.Тому кожна добра господиня завжди намагається здивувати свого улюбленого чоловіка. Проте, не варто забувати про користь різноманітних продуктів, які наповнять організм вітамінами та додадуть сили. Чоловіки, зазвичай, надають перевагу вуглеводній, білковій їжі, яка зміцнює їхні м’язи. Саме сьогоднішній салат просто створений для справжніх мужчин. „Ситна насолода“ – це поєднання ніжної картоплі та моркви, насиченого білком тунця, смачнючих варених яєць та гостренької цибульки. Він дуже простий у приготуванні, тому будь-яка жінка зможе приготувати його без додаткових зусиль. Крім цього, салат прекрасно виглядає й на святковому столі, або ж просто може бути чудовою ідеєю для сімейної вечері. Щоб дізнатись детальний рецепт і потішити своїх близьких – залишайтеся з нами!

Для приготування цього апетитного та поживного салату Вам знадобляться такі продукти:

– морква – 1 шт.

– картопля більшого розміру -2 шт.

– 2 середні яйця

– солоні огірки середнього розміру – 2 шт.

– консервований тунець – 200 гр.

– ріпчаста цибуля 1 шт.

– майонез

– сіль та перець за смаком

Час приготування – 30-35 хвилин

Кількість порцій із запропонованих нами інгредієнтів – 4

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ.

Крок 1

До сьогодні й досі немає однозначної відповіді, яка картопля буде смачніша: та, яка зварена без шкірки, чи, все-таки з нею. Не існує і до тепер точної відповіді, яка з них корисніша. Тому кожен може вибирати свій варіант, адже комусь зварена картопля зі шкіркою дуже смачна, а хтось відчуває дивний присмак в такій картоплі. Ми ж, все-таки радимо Вам приготувати її в мундирі, так як при такому способі зберігається бульше корисних властивостей. Проте, цей метод краще використовувати для картоплі, в якій Ви дійсно впевнені, тобто в такій, чия шкірка не міститиме нітратів та інших хімічних добавок. Отже, добре промийте картоплю, використовуючи губку. Потім закиньте її у каструлю та залийте водою. 

Крок 2

Аналогічні дії ми робимо з морквою, тому її також варто добре промити, відрізати непотрібні хвостики та поставити у воду з картоплею.Зовнішня привабливість, глянець або ж насиченість може бути ознакою присутності нітратів у різномаітних овочів та фруктів. Проте морква в першу чергу оцінюється саме по зовнішньому вигляді та яскравості (чим більш яскравий плід, тим більше в ньому корисних вітамінів).

Моркву разом картоплею варіть після кипіння води приблизно 30 хвилин. Після чого можете перевірити їхню готовність, проштрикнувши ніж в овочі. Після цього очистіть моркву та картоплю і натріть їх на терці середнього розміру.

Крок 3

Поки морква та картопля варяться не забудьте приготувати яйця. Для цього очищені, кімнатної температури яйця поставте у каструлю та залийте холодною водою. Саме ця дія допоможе вберегти цілісність яєць і шкаралупа не буде одразу тріскати. Для ще більшого ефекту можна добавити чайну ложку солі. Після кипіння варіть яйця приблизно 10 хвилин, щоб отримати щільну та  стійку консистенцію жовтка. Акуратно полущіть яйця та також потріть їх на терці, але на більш дрібній.

Крок 4

Солоні огірки промийте під водою, відріжте непотрібні частиники та потріть на терці.

Крок 5

Обережно відкрийте банку з тунцем. Ми радимо Вам використовувати тільки справді якісний продукт. У 100 грамах м’якоті тунця міститься  40% денної норми білка і всього 5% жиру. Вражає і велика кількість вітамінів групи В, а також омега-3 ненасичених жирних кислот (майже 1 грам на 100 гр. продукту) , які корисні  для здоров’я шкіри, судин і нервової системи. Тому краще надавати перевагу консервованому тунцю у власному соці, або ж у оливковій олії. Саме така баночка дійсно наповнить Вас корисними вітамінами та енергією.

Крок 6

Цибулю очистіть промийте під водою та поріжте маленькими кубиками. Саме вона додасть салату нотку пікантності та більш насиченого смаку.

Всі готові інгредієнти викладіть шарами, посипаючи останній шар натертим яєчним жовтком. Зверху добавте окріп, для бльш святкового вигляду. От і все! Наш апетитний, корисний салат готовий до споживання. Він покорить своїм смаком кожного, хто хоча б трішки скуштує його. Тому не забудьте поділитись цим рецептом зі своїми близькими. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert