Новорічний салат з печінки, маринованих грибів, квасолі та моркви

Новорічний салат з печінки, маринованих грибів, квасолі та моркви

Недосвідчені господині мають мало досвіду, щоб скласти святкове меню, а жінки з досвідом на кухні часто перебирають купою рецептів, витрачаючи при цьому багато часу, щоб здивувати своїх гостей якимось новим та оригінальним кулінарним шедевром. А Новий рік вже зовсім близько! Так що ж робити в таких ситуаціях? Не турбуйтесь, ми допоможемо і господиням зі стажем, і тим, хто зовсім недавно вирішив підкорити кулінарні вершини! Ми розповімо Вам, що повинно бути на новорічному столі 2021, а чого краще уникати. Хочемо зазначити, що 2021 рік – це рік Білого Металевого Бика. Головний символ Нового року не є вибагливим у їжі, проте любить ситно та смачно поїсти. Консервативність Бика не вимагає екзотичних страв на столі, а потребує більше простих та поживних блюд. Способи приготування можуть бути різні: варіння, тушкування, смаження або ж запікання. Звісно ж наш символ не буде в захваті, якщо Ви приготуєте щось з телятини, тому з м’ясних виробів ми радимо надавати перевагу курці, свинині або ж кролику. Сьогодні ми поділимось з ідеальним варіантом салату, який містить в собі інгредієнти, які точно задовільнять Бичка. Новорічний салат з печінки, маринованих грибів, квасолі та моркви – це поєднання ситного м’яска зі свіжими овочами та грибочками. Якщо Ви зустрінете Новий рік з такою стравою на столі – Білий Металевий Бик точно схвалить це та забезпечить щасливий початок року!

Для приготування цього апетитного салату Вам потрібні такі інгредієнти:

– свинна печінка – 300 гр.

– мариновані гриби – 1 банка

– червона квасоля – 150 гр.

–  ріпчаста цибуля – 1 шт.

– морква – 1 шт

– майонез

– бальзамічний оцет та соєвий соус

– сіль та перець за смаком

Покроковий рецепт

Крок 1

Для початку приступіть до приготування печінки. Варто знати декілька правил, завдяки яким печінка вийде м’якою, соковитою та без гірчинки. Вибираючи свинну печінку обов’язково звертайте увагу на її колір і запах. Якісний продукт має коричневий колір, приємний та трохи солодкуватий аромат. Свіжа печінка містить на своїй поверхні вологий блиск. Якщо ж Ви бачите затверділу скоринку на поверхні, а запах нагадує кислуватий аромат, тоді варто пошукати більш свіжий продукт. Також ми рекомендуємо використовувати саме свіжу, а не заморожену печінку. Безпосередньо перед приготуванням свинячу печінку потрібно очистити від плівки. Відварна свиняча печінка вийде більш м’якою і соковитою, якщо опустити її у вже киплячу воду та підсолити незадовго до готовності. Після того як вода в каструлі знову закипить, то на поверхні почне виступати піна. Її обов’язково потрібно зібрати ложкою, тому що печінка вийде гіркою, незважаючи на всі Ваші попередні старання. Час приготування печінки – приблизно 40-45 хвилин. Готову печінку охолодіть, а потім наріжте соломкою.

Крок 2

Моркву ретельно промийте та очистіть верхній шар. Відріжте непотрібні частинки. Після цього потріть її на терці.

Крок 3

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть у воді та наріжте кубиками. Після цього помістіть в розігріту на оливковій олії сковороду та підсмажте до рум’яної скоринки. Це займе до 5-ти хвилин.

Крок 4

Добавте посмажену цибулю до натертої моркви та ретельно перемішайте.

Крок 5

Візьміть банку маринованих грибів та злийте з нею непотрібну рідину. Далі дістаньте грибочки та наріжте їх тонкими скибками.

Крок 6

Червону квасолю ми рекомендуємо підготувати заздалегідь. За день до готування салату замочіть боби в холодній воді приблизно на 10 годин. Це зробить квасолю пухкішою та скоротить час варіння. Коли пройде час замочування поставте квасолю у каструлю з водою та варіть приблизно 1 годину. Обов’язково готуйте квасолю на слабкому вогні, тому що при сильному вологу швидше випаровуватиметься і квасоля буде ще твердою. При цьому не забувайте посолити та поперчити її саме в кінці приготування. Готову квасолю охолодіть та підготуйте до салату.

Крок 7

Коли всі інгредієнти готові, помістіть їх у красиву салатницю. Додайте туди майонез, чайну ложку бальзамічного оцту та трохи соєвого соусу. Ретельно змішайте все. За бажанням можна добавити ще трохи солі та чорного перцю. На вершинку викладіть маленьку гілочку петрушки. Готово! Щоб створити атмосферний святковий настрій ми також рекомендуємо красиво засервірувати стіл з елементами декору. Зробивши таку подачу та створивши новорічну атмосферу, 2021 зустріне Вас з щастям та радістю! Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert