Свіжий салат із редиски, огірків, помідорів та зеленої цибулі

Свіжий салат із редиски, огірків, помідорів та зеленої цибулі

Найбільш поширеною закускою на кожному столі є салат із свіжих огірків, помідорів, редиски та зеленої цибулі. Напевно, він ніколи не буде зайвим, чи то на звичному обідньому столі, чи на святковому столі. Він – доволі простий, оскільки для його приготування ми використовуємо овочі, котрі легко можна знайти в будь-якому магазині. Не менш важливим є те, що такі продукти подобаються усім, салат швидко готується. Приготувати його можна в будь-яку пору року, адже продути завжди доступні. Проте, якщо у Вас є власна ділянка, де Ви самостійно вирощуєте такі овочі, салат зі свіжозібраних овочів буде найсмачнішим, адже неповторний аромат власноруч вирощених огірочків, чи редиски не зрівняється ні з чим.

Згідно з рецептом Вам знадобляться такі продукти:

1 великий огірок

3-4 редиски (в залежності від розміру)

2 помідори

Зелена цибуля

Для початку виберіть спілі овочі, помийте їх та приступіть до нарізки. Відберіть кілька редисок, краще взяти плоди більшого розміру, тоді трьох редисок буде Вам цілком достатньо. Редиску нарізаємо кільцями. Зверніть увагу, що кільця повинні бути не товсті, а тоненькі.

Потім беремо помідори. Помідори також нарізаємо у формі кілець.

Залишається ще порізати огірки та зелену цибулю. Беремо один великий огірок, або ж два менші за розміром, і нарізаємо його тоненькими кільцями.

При цьому огірок не очищаємо, адже у шкірці огірків міститься бета-каротин, який має здатність позитивно впливати на зір, а також покращує імунну функцію. Використовуючи неочищений від шкірки огірок, Ви додаєте салату більше користі. При нарізанні стежте за тим, щоб усі шматочки були приблизно однакової товщини.

Далі наріжте дрібно цибулю.

Всі інгредієнти зсипаємо в одну посудину, додаємо сіль та перець за смаком і заправляємо оливковою олією. Як заправку для такого салату можна використовувати не тільки оливкову олію, але й соєвий соус, йогурт або ж сметану. Готовий салат викладаємо на тарілку. Прикрасити страву можна кропом або зернами кунжуту.

Салат зі свіжих огірків, помідорів, редиски та зеленої цибулі – це вітамінна бомба, яка забезпечує Вас новими силами та енергією, дарує легкість та насиченість. Це – ніжна ароматна закуска, яка добре поєднується із будь-яким гарніром, а також може бути використана як легкий перекус. Такий салат часто рекомендується багатьма дієтологами, тому що він є низькокалорійним і водночас має велику харчову цінність. Кожен із продуктів, з яких складається салат, має свої корисні властивості. Зокрема редиска насичена вітамінами групи В та мінеральними речовинами і тому сприяє засвоєнню заліза та пришвидшує одужання. У редисці присутні також клітковина, білки, ферменти, жири та цукор. Тому цей овоч є корисний для кісток, зубів, ясен та кровоносних судин.

До складу помідора входить потужний антиоксидант, котрий має імуностимулюючу та протипухлинну дію, уповільнює процеси старіння організму. Також помідор багатий на вітаміни та поживні елементи, які покращують роботу серця, м’язів, нервової системи, допомагають у виведенні токсинів та важких металів, сприяють очищенню організму.

Огірок має велику кількість корисних властивостей, що обумовлено саме високим вмістом води. Окрім того, огірок містить у своєму складі кальцій, калій, магній, залізо та фосфор і тому допомагає понизити тиск, покращує роботу шлунка.

Зелена цибуля збагачена вітамінами А, В і С, фітонцидами та мінералами, тому вона запобігає запальним процесам кишківника, зміцнює кістки, покращує роботу печінки.

Свіжий вітамінний овочевий салат збагатить Ваш організм поживними речовинами, які так необхідні для здоров’я, зарядить Вас новими силами та енергією.

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert