Ситний салат з картоплі, буряка, моркви, яєць, шпротів та майонезу

Ситний салат з картоплі, буряка, моркви, яєць, шпротів та майонезу

Знайти рецепт  смачного салату, який має справді доступні інгредієнти та досить простий у приготуванні не так вже й просто. Зазвичай, форуми кулінарії просто переповнені вишуканими стравами, які, хоч і оригінальні, проте інгредієнти до них не так вже й легко знайти. Саме тому ми хочемо розповісти Вам рецептик одного поживного та надпростого салатика, який доступний для кожного та ідеально підходить для щоденної вечері, або ж обіду.  Ситний салат з картоплі, буряка, моркви, яєць, шпротів та майонезу – це комбінація, яка не забере у Вас багато часу, проте доставить море задоволення від смаку.  Якщо викласти салат шарами, він також досить привабливо виглядатиме на святковому столі. Ну що, зацікавили? Тоді беріть в руки свою кулінарну книгу та обов’язково запишіть такий чудовий рецепт.

Для цього простого та апетитного салату Вам знадобляться такі інгредієнти:

– картопля середнього розміру – 2 шт.

– морква середнього розміру – 1 шт.

– яйця середнього розміру – 2 шт.

– буряк середнього розміру 1 шт.

– невеличка ріпчаста цибуля – 1 шт.

– шпроти – 150 гр.

– майонез

– сіль та перець за смаком

Кількість порцій – 4

Покроковий рецепт

Крок 1

Спочатку почнемо з варіння овочів. Добре промийте картоплю, використовуючи губку для кращого ефекту. Моркву також промийте під протічною водою та ретельно протріть губкою. Залийте в каструлю води та поставте в неї моркву разом з картоплинами. Підкрутіть газ та доведіть воду до кипіння. Добавте пів столової ложки солі та ретельно перемішайте все. Варіть овочі приблизно 25-30 хвилин. Готовність овочів перевіряйте гострим ножем. Далі злийте воду та залиште картоплю з морквою остивати. Після цього потріть овочі на терці середнього розміру.

Крок 2

 Щоб буряк вийшов соковитим і зберіг  всі свої корисні властивості, не рекомендується очищати його перед приготуванням, а тільки ретельно промити. Також не слід обрізати корінь буряка до самого кінця, тому що при варінні він втратить свій колір і стане світлішим. Буряк помийте та поставте в каструлю з водою. Доведіть воду до кипіння та варіть буряк протягом 30 хвилин. Потім злийте гарячу воду і підставте буряк під струмінь дуже холодної води на  декілька хвилин. Такий температурний перепад доведе буряк до готовності та зробить його дійсно смачним. Всього процес займе близько 40 хвилин. Такий спосіб також допоможе почистити буряк з легкістю та без зайвих зусиль. Далі потріть буряк на терці середнього розміру.

Крок 3

Яйця кімнатної температури покладіть у каструлю та залийте холодною водою. Доведіть воду до кипіння та додайте чайну ложку солі. Далі варіть яйця приблизно 10 хвилин, щоб отримати більш тверду консистенцію жовтка. Потім злийте гарячу воду та помістіть яйця під струмінь холодної води. Очистіть їх та  натріть на терці. 

Крок 4

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою та також потріть на терці. 

Крок 5

При покупці банку з шпротами уважно огляньте. Подивіться, чи в нормі термін придатності. Сама банка не повинна містити пошкодження. Акуратно відкрийте консерви та злийте непотрібну рідину. Дістаньте шпроти та дуже дрібно накришіть їх. 

Крок 6

Після того, як всі інгредієнти потерті та нарізані, можете приступати до оформлення салату. Ми будемо викладати його шарами. Для цього візьміть шар картоплі та викладіть його на дно посудини, далі змастіть його майонезом. Далі викладіть моркву і знову шар майонезу. Після цього цибуля майонез, шпроти, знову майонез, яйця, майонез і останній шар – буряк. Зверху акуратно змастіть його тонким шаром майонезу та прикрасьте листочками петрушки. Салат вийшов просто мега корисний, адже морква є справжнім джерелом численних мінералів та вітамінів. В основному це вітамін А, фолієва кислота, мідь, магній, залізо, пектин. Буряк наповнений  вітамінами А, С, Е, а також магнієм, калієм, залізом та фолієвою кислотою. Курячі яйця складаються з важливих мікроелементів та мінералів, які містять біологічно цінний білок, який чудово засвоюється організмом. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert