Барвистий салат з курячого філе, червоного перцю, огірків, яєць, помідорів та кукурудзи

Барвистий салат з курячого філе, червоного перцю, огірків, яєць, помідорів та кукурудзи

Дуже важливо дбати про стан свого здоров’я та допомагати організму підтримувати себе у гарній формі. Для цього потрібно багато працювати фізично, проте вживання правильної їжі більшість не дооцінює.Саме від правильного харчування залежить 70% вашої фігури, а решта- фізичне навантаження. Саме тому Ваш раціон повинен складатися з поживних та корисних фруктів і овочів, круп та м’яса, які мають збалансовано поєднюватись один з одним. Ми хочемо розповісти Вам рецепт салатику, який вмістить в собі саме ту збалансовану користь, яка зробить Вас ситими на довгий час та подарує море енергії. Барвистий салат з курячого філе, червоного перцю, огірків, яєць, помідорів та кукурудзи – це однозначно бум з вітамінів, який подбає про ваше здоров’я. Цей салат ідеально підходить для сімейної вечері, або ж навіть для святкового столу. Він досить простий у приготуванні та складається з доступних продуктів, які присутні на кухні кожної господині. 

Для цього апетитного та яскравого салатику Вам потрібно купити наступні інгредієнти:

– свіже куряче філе – 300 гр.

– огірок середнього розміру – 2 шт.

–  помідори середнього розміру – 2 шт.

– курячі яйця – 2 шт.

– консервована кукурудза – 1 банка

– червоний солодкий перець – 1 шт.

– петрушка – 1 пучок

– сметана або ж натуральний йогурт

– сіль та перець за смаком

Покроковий рецепт

Крок 1

Спочатку розпочніть приготування з курячого філе. Для цього  ретельно промийте його під водою, та відріжте тонкий слой плівки з жиром. Також, якщо жир накопився в інших частинах курки – бажано обрізати його. Далі помістіть куряче філе в каструлю та заливаємо холодною водою. Підкручуємо газ на плиті та доводио воду до кипіння. Після цього добавте до курки лавровий лист та солі за смаком. Це зробить м’ясо більш соковитим та ніжним. Зменшивши газ варіть філе приблизно 20-25 хвилин. Готовність курячого філе перевірте ножем. Якщо в м’ясо легко входить ніж, а в середині воно біле, то це означає, що філе вже готове. Залиште м’ясо охолодитись, а потім розріжте його на кубики середнього розміру.

Крок 2

Курячі яйця помістіть в каструлю та залийте їх водою. Включіть газ та доведіть воду до кипіння. Після цього зменшіть його, добавте чайну ложку солі для кращого лущення  та варіть приблизно 10 хвилин після закипання. Потім злийте гарячу воду та підкладіть яйця під струмінь холодної води на декілька секунд. Далі очистіть їх та наріжте кубиками.

Крок 3

Червоний солодкий перець промийте під водою та обсушіть паперовим рушничком. Далі круговими рухами проведіть ножем довкола хвостика перця. Акуратно витягніть його та розріжте перець навпіл. Ретельно очистіть середину овоча від дрібних зерняток та промийте все всередині. Далі поріжте перець на шматочки середнього розміру. 

Крок 4

Помідори помийте під водою та обсушіть паперовим рушником. Відріжте хвостики. Вибирайте помідори середнього розміру, щоб вони були більш твердуваті. Саме такі плоди будуть легко різатись, а їхня м’якоть не буде розтікатись. Також важливо використовувати справді гострий ніж, тоді нарізання справді буде легким. Розріжте помідори на шматочки середнього розміру.

Крок 5

Огірки промийте під протічною водою. Відріжте непотрібні хвостики та, при потребі, очистіть шкірку. Якщо ж Ви впевнені в натуральності овоча, то можете залишити шкірку, адже вона містить багато корисних  мікроелементів. Далі наріжте огірок невеличкими шматками соломкою.

Крок 6

Акуратно відкрийте банку консервованої кукурудзи та злийте лишню рідину. Дістаньте потрібну кількість кукурудзи. При виборі кукурудзи обов’язково звертайте увагу на саму банку – вона не повинна містити вм’ятини або пошкодження. Склад натуральної кукурудзи повинен містити тільки зерна кукурудзи, воду, сіль та цукор. Інші додаткові інгредієнти свідчать про наявність ароматизаторів, або ж підсилювачів смаку.

Крок 7

Петрушку ретельно промийте під водою та обсушіть паперовим рушничком. Покришіть її. 

Крок 8

Готові інгредієнти помістіть в посудину та додайте до них сметану або натуральний йогурт. Зверху посипте сіль та перець. Ретельно та акуратно перемішайте все. Наш вишуканий, апетитний, а головне корисний сала готовий до споживання. Обов’язково включіть такий салатик в свій щоденний раціон і Ваш організм подякує Вам за це. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert